Wij verwelkomen bijdragen van iedereen met interesse of een achtergrond in de geschiedenis. Mogelijke onderwerpen vallen grofweg in twee groepen:

  • Geschiedenis: Bijdragen over (nieuwe) inzichten uit je eigen historisch onderzoek, die je betrekt op de actualiteit in Nederland of daarbuiten;
  • Historisch bedrijf: Bijdragen over de geschiedwetenschap en de maatschappij. Thema’s zijn bijvoorbeeld de rol van geschiedenis en historisch onderzoek in de hedendaagse politiek, de maatschappelijke taken en verantwoordelijkheden van historici, de vorm en rol van geschiedenisonderwijs aan scholen en universiteiten, en de praktijk en communicatie van academisch historisch onderzoek (denk aan pay-walls, publicatiedruk, het bereik van wetenschappelijke congressen, de (onder)waardering van onderwijs ten opzichte van onderzoek, etc.).

Vorm/Lengte: Je kunt kiezen voor een kortere bijdrage (maximaal 400 woorden) of een langere bijdrage (maximaal 800 woorden). Begin de bijdrage met een streamer (2 zinnen) die de kern van je stukje weergeeft. Stuur verder mee: een korte biografie (2 zinnen) en foto van de auteur; een rechtenvrije afbeelding voor bij de bijdrage (minimaal één in ‘landscape’ formaat) met link naar de bron; eventueel links of tips om verder te lezen.

Het is ook mogelijk om een langer essay in het Nederlands of Engels te publiceren via Over de Muur. Stuur in dat geval een Nederlandse samenvatting mee (maximaal 400 woorden) voor op de website. Hier wordt dan gelinkt naar een pdf van het essay, in de huisstijl van Over de Muur. Uiteraard komt dit niet achter een betaalmuur te staan.

Stijl: Kies voor toegankelijk taalgebruik, met korte en heldere zinnen. Vermijd jargon.

Taal: Bijdragen zijn in principe in het Nederlands. Vertalingen of samenvattingen van interessante artikelen of blogposts uit het Engels of andere talen zijn ook welkom.

Contributions in English: We aim to publish all our content in Dutch. If you write in English, we can translate a summary of no more than 200 words and link to a pdf with the English version of your entire article. So if you submit something in English, please provide a 200 word summary of your article as well. If you have any questions about this, please send an email to info@overdemuur.org.

[De redactie van Over de Muur behoudt het recht om bijdragen te weigeren]